8 Tips voor de startende ondernemer

12 januari 2018

Wil jij in 2018 starten met ondernemen? Er zijn dan vele zaken waar je rekening mee moet houden. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  1. DOEN!

Je hebt een droom, je eigen onderneming. Nu is een goede voorbereiding erg belangrijk maar uiteindelijk komt het erop neer dat je dingen moet gaan doen! Je zult namelijk pas resultaat zien wanneer je ook echt dingen gaat doen.

  1. Stap uit je comfort zone

Het is erg fijn en veilig om in je bekende omgeving te blijven. Maar uiteindelijk is het bij ondernemen vooral belangrijk dat je zoveel mogelijk uit je business haalt als mogelijk. Dat betekend dat je uit je comfort zone moet stappen zodat je optimaal gebruik kunt maken van beschikbare tools en nieuwe ontwikkelingen.

  1. Start jouw onderneming niet uit wanhoop

Ben je je baan kwijtgeraakt en lukt het je maar niet om een nieuwe baan te vinden? Wat er ook aan de hand is, start jouw onderneming niet uit wanhoop. Start jouw onderneming vanuit je innerlijke drive. Bereid je optimaal voor, heb vertrouwen in jezelf en weet waar je voor staat.

  1. Focus!

Heb en houd focus op jouw doelen. Er zijn heel veel leuke dingen maar het is erg belangrijk dat je gefocust blijft op je core business. Je kunt beter één ding heel goed doen, dan meerdere dingen half.

  1. Besteed dingen uit

Niemand is overal goed in. Denk er daarom over na om bepaalde zaken uit te besteden aan andere specialisten of juist systemen. Het kan kostbaarder zijn maar uiteindelijk bespaard het je zelf tijd omdat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden en bespaard het je daarom ook geld.

  1. Falen mag

Er is niets mis met falen. Stap uit je comfort zone en doe het gewoon! Je zult niet altijd slagen maar daar leer je weer van voor de volgende keer. Je kunt beter falen wanneer je probeert, dan dat je kansen misloopt omdat je niet durft.

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je als beginnende ondernemer goed voorbereid bent. Kies de juiste ondernemingsvorm, ken de risico’s en denk na over jouw doelen.

  1. Durf commercieel te zijn

Verkoop is een essentieel onderdeel van ondernemerschap. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het opdringerig moet zijn. Dat commerciële inzicht kan ook heel authentiek zijn en vanuit het hart komen. Blijf bij jezelf en verkoop vanuit oprechte overtuiging, dan is de drempel een stuk minder hoog!

 

WFO Notarissen helpt je graag bij een goede start van jouw onderneming. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste ondernemingsvorm en andere zaken die komen kijken bij jouw nieuwe start? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Onze specialisten helpen je graag verder!

Terug naar overzicht
8 Tips voor de startende ondernemer

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: