Betaalpauze hypotheek

05 juni 2020

De coronacrisis zorgt ervoor dat er meer mensen in de financiële problemen komen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer iemand zijn baan kwijtraakt of wanneer er minder inkomen is dan normaal (bijvoorbeeld bij ondernemers en zzp’ers). Speciaal daarvoor is er een nieuwe regeling van kracht geworden, die kort geleden door de staatssecretaris van financiën is aangekondigd. Het is nu mogelijk om een betaalpauze van maximaal een half jaar te houden en pas op een later moment weer verder te gaan met het betalen van rente en aflossing.

De hypotheekrenteaftrek

Als je geld hebt geleend voor de aankoop van een huis, dan heb je meestal recht op hypotheekrenteaftrek. Je hoeft dan minder inkomstenbelasting te betalen, en dat scheelt natuurlijk flink in je portemonnee. Als jouw lening is afgesloten na 2012, dan zijn de regels strenger dan in de periode daarvoor. Je moet de lening volgens een vast schema, binnen 30 jaar terugbetalen. Als je bijvoorbeeld een maand niet zou betalen, dan houd je jezelf niet aan het schema en vervalt het recht op hypotheekrenteaftrek. Vanwege de coronacrisis is het sinds kort echter wel mogelijk om een betaalpauze in te lassen, zonder dat jouw recht op hypotheekrenteaftrek komt te vervallen.
 

De betaalpauze voor de hypotheek

De nieuwe regeling die als gevolg van de coronacrisis van kracht is geworden biedt jou een betaalpauze van maximaal zes maanden, zonder dat de hypotheekrenteaftrek in gevaar komt. Je hoeft in die periode geen rente of aflossing te betalen. Het is natuurlijk wel zo dat je dit op een later moment zult moeten inhalen. Na de betaalpauze heb je nog steeds recht op hypotheekrenteaftrek. Maar let op, je kunt natuurlijk niet eenzijdig besluiten dat je een betaalpauze inlast. Jouw bank (of familie) moet wel akkoord gaan met de pauze, bespreek dit dus goed met elkaar.

Heb je hulp nodig, of vraag jij je af of je recht hebt op een betaalpauze? Laat ons je adviseren. Neem contact op via het contactformulier op deze website of bel 0228 – 512444. Je kunt terecht bij WFO Notarissen in Enkhuizen of Grootebroek.

Terug naar overzicht
Betaalpauze hypotheek

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: