De invloed van het coronavirus op de drukte bij de notaris

14 mei 2020

Enerzijds zou je denken dat mensen belangrijke beslissingen even uitstellen, nu het coronavirus ons in zijn greep houdt. Dat is slechts ten dele waar. Er wordt nu misschien weinig getrouwd, maar er zijn andere zaken die juist vaker worden vastgelegd. Van een testament tot het regelen van een faillissement, het coronavirus zorgt ervoor dat de notaris veel te doen heeft. Daarbij moeten wij, net als veel andere bedrijven, ook creatief zijn. Onze werkwijze is vaak natuurlijk niet meer hetzelfde als voorheen. Afspraken die normaal op kantoor plaatsvinden, worden bijvoorbeeld zoveel mogelijk telefonisch afgehandeld. In praktische zin is dat soms natuurlijk lastig, omdat er vaak veel documenten ondertekend moeten worden. Maar nu de maatregelen al een tijdje van kracht zijn, merkt ook ons kantoor dat er met de nodige aanpassingen goed gewerkt kan worden.


Het corona-effect: testamenten, levenstestamenten en faillissementen

Mensen zijn zich er in deze tijden extra van bewust dat het leven plotseling een andere wending zou kunnen nemen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je ondernemer bent, maar je belandt plotseling op de intensive care? In een levenstestament kun je laten vastleggen wie jouw belangen in zo’n geval behartigt. Daarnaast zijn er helaas ook meer faillissementen af te handelen dan normaal het geval is. Het coronavirus maakt ook dat er op veel zaken iets meer druk ligt, mensen willen snel handelen en de zaken geregeld hebben voordat het virus mogelijk zijn intrede doet.


Nadenken over nalatenschap

Het coronavirus laat ons weer duidelijk zien hoe kwetsbaar we zijn. Dat laat mensen nadenken over hun nalatenschap en kan de gang naar een notaris versnellen. Gelukkig zijn wij in staat snel te handelen en kun je binnen korte tijd al over een testament of levenstestament beschikken. Heb je hulp nodig van de notaris, met spoed of zonder spoed? Neem dan vooral contact met ons op, wij staan voor je klaar.

Terug naar overzicht
De invloed van het coronavirus op de drukte bij de notaris

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: