Een huis kopen: hoe werkt dat?

09 maart 2020

Denk jij erover om een huis te kopen? Spannend! Het is een enorm leuke, maar ook enerverende stap. Sta jij aan het begin van jouw oriëntatieproces en ben je benieuwd welke stappen je allemaal moet nemen voordat de aankoop van jouw droomhuis een feit is? Wij helpen je op weg.

 • Stap 1: de oriëntatiefase
  Stel jezelf een aantal vragen. Wat voor huis zou je willen kopen? Welke eisen heb je allemaal? Wat is er allemaal op de markt?
 • Stap 2: het budget
  In deze fase ga je uitzoeken hoeveel je kunt lenen, bijvoorbeeld door een gesprek bij de bank of de hypotheekadviseur. Bepaal ook of je het maximale wil lenen, of dat je nog wat speelruimte over wil houden. Ga je geld lenen van de bank, of bijvoorbeeld (ook) van familie? En wat is dan de beste constructie? De notaris kan je het antwoord op deze vragen geven.
 • Stap 3: op zoek naar een woning
  Schakel je een makelaar in, of ga je eerst zelf zoeken? En welke eisen zijn harde eisen en over welke eisen wil je als het nodig is nog wel even nadenken?
 • Stap 4: onderhandelen en kopen
  Heb je jouw droomhuis gevonden? Kijk dan of de prijs reëel is en start de onderhandelingen. Moet er misschien nog een bouwtechnische keuring worden gedaan? Dan maak je dat in deze fase in orde. Ook zoek je uit of je eventueel mag verbouwen en welke rechten de buren hebben, die wellicht invloed kunnen hebben op jouw woning of tuin.
 • Stap 5: de koop en de overdracht in orde maken
  Heb jij als koper overeenstemming bereikt met de verkoper? Dan moeten jullie de officiële koop in orde maken. Dat regel je bij de notaris. Jij zorgt ervoor dat de financiering rond komt en jullie maken afspraken over de overdracht.

 

Kortom, aan het einde van dit traject ben jij een trotse huiseigenaar: 

Terug naar overzicht
Een huis kopen: hoe werkt dat?

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: