Elke dag is anders bij de notaris

06 oktober 2020

Bij een notariskantoor komen mensen voor de meest belangrijke momenten in hun leven. Het is zeker geen saai beroep, maar juist heel veelzijdig en leuk. Want hoe mooi is het dat jij mensen kunt helpen met deze belangrijke momenten? Bij het realiseren van een fantastische woning, de liefde, trouwen, ondernemerschap, maar ook met de minder fijne momenten zoals een scheiding en nalatenschap. Deze zaken zijn van groot belang om op de best mogelijke wijze te regelen.

Meerwaarde bieden

Als notaris is het belangrijk om meerwaarde te laten zien aan de klant. Dat doe je door maatwerk te leveren. Zoals hierboven is vermeld zijn er verschillende gebeurtenissen waar veel bij komt kijken. De notaris luistert aandachtig naar de wensen en behoeften van de klant en zorgt ervoor dat zij hierin goede keuzes maken. Ook denkt hij mee vanuit een persoonlijk perspectief en informeert over de financiële en fiscale voor- en nadelen van bepaalde keuzes. Door het creëren van een echte persoonlijke aanpak zullen klanten de notaris meer waarderen waardoor het vertrouwen zal toenemen.

Betrokkenheid in de nazorgfase is ook een belangrijke kwaliteit waarmee meerwaarde wordt geboden. Eens in de zoveel jaar contact opnemen met je klant, waarbij je bijvoorbeeld de vraag stelt of het testament nog up-to-date is, zal de persoon in kwestie erg op prijs stellen. Dit kun je eventueel doen in een onbetaald gesprek.

Functies binnen het notariskantoor

Binnen het notariskantoor zijn er verschillende functies die je kunt vervullen. Je kunt aan de slag als notaris, notarisklerk of notarieel medewerker.

Notaris

Als notaris leg je gemaakte afspraken en rechtsgeldige verklaringen vast in notariële akten. Je bent benoemd bij Koninklijk Besluit en hebt de eed afgelegd waarin je hebt beloofd je aan geheimhoudingsplicht en verplichte onpartijdigheid te houden. De universitaire studie notarieel recht wordt voor deze functie aangeraden.

Notarisklerk

De notarisklerk houdt zich voornamelijk bezig met het voorbereiden en bijhouden van dossiers. Je controleert akten en overeenkomsten, raadpleegt alle registers, stelt conceptakten op en hebt telefonisch en schriftelijk contact met klanten. Ook heb je toegang tot de Gemeentelijke basisadministratie en het Centraal testamentenregister.

Notarieel medewerker

Als notarieel medewerker heb je in veel gevallen van een juridische mbo-opleiding genoten. Je stelt conceptakten op aan de hand van verschillende modellen, registreert akten in registers, plant afspraken met cliënten en je bent aanwezig bij de ondertekening van de akte.

Binnen het notariaat houden veel mensen van puzzelen: welke oplossing is het beste voor de klant én is passend binnen de wet? Daarbij is het belangrijk dat de medewerker haar werk doet met de nodige precisie en betrouwbaarheid. Mensen moeten zich veilig bij jou voelen.

Meer weten over zaken rondom de notaris?

WFO Netwerk Notarissen beantwoordt jouw vragen graag met veel plezier! Neem gerust contact met ons op via 0228 51 24 44 of maak online een afspraak via het contactformulier op de website.

Terug naar overzicht
Elke dag is anders bij de notaris

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: