Heb jij een LAT relatie? Leg dan bepaalde zaken vast!

12 oktober 2017

Steeds meer mensen kiezen voor een LAT relatie. Zij wonen ieder in hun eigen huis en zorgen dat hun eigen geldzaken goed geregeld zijn. Hierdoor wonen zij niet samen en hebben zij voor de wet ook geen bepaalde positie zoals dat bijvoorbeeld het geval is wanneer je getrouwd zou zijn.

Leg jouw levensgezel vast bij de notaris

Voor de wet kun je met een LAT relatie worden aangemerkt als levensgezel. Dit betekend in sommige gevallen dat je gelijke rechten hebt als een formele partner. Bij een LAT relatie is het voor buitenstaanders soms moeilijk te bepalen wat jouw rechten zijn als partner. Daarom is het erg belangrijk om een levenstestament op te laten stellen door jouw notaris voor het nemen van beslissingen. Handig wanneer één van jullie niet meer in staat is om bepaalde beslissingen te nemen.

Gemeenschappelijke bezittingen in een LAT relatie?

Ook bij een LAT relatie kunnen gemeenschappelijke eigendommen voorkomen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een gezamenlijke boot of vakantiewoning. Indien dit het geval is, is het belangrijk om hierover goed afspraken te maken. Vooral wanneer je wilt dat je LAT partner bepaalde zaken van je erft, is een testament erg belangrijk.

In de wet is er weinig geregeld voor LAT relaties. Daarom is een LAT consult bij de notaris ideaal om dingen te regelen en afspraken te maken over gemeenschappelijke eigendommen. Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Terug naar overzicht
Heb jij een LAT relatie? Leg dan ook bepaalde zaken vast!

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: