Het kopen van een woning in deze moeilijke tijd

17 september 2020

Het is je vast niet ontgaan: een woning kopen in deze tijd is niet gemakkelijk. Voor mensen met een ‘modaal’ inkomen is het op dit moment vrijwel onmogelijk, net als voor starters en tweeverdieners. De woningprijzen lijken alleen maar te stijgen en we krijgen niet het idee dat dit in een korte periode snel zal veranderen.

Huizenmarkt Nederland

Momenteel is het aanbod van koopwoningen in Nederland minder ten opzichte van de vraag naar koopwoningen. Er is sprake van een flink woningtekort en dat zal nog wel een aantal jaren zo blijven. Wel wordt geschat dat huizenprijzen in 2021 en 2022 zullen dalen, mede door de economische gevolgen van de coronacrisis. Hierna nemen de lage hypotheekrente en het woningtekort weer de overhand, waardoor de prijzen naar verwachting stijgen.

In Nederland wonen ruim 17,5 miljoen mensen, en de vraag naar koopwoningen loopt alleen maar op. In de komende tien jaar moeten er ruim 850.000 nieuwe woningen bijgebouwd worden om het woningtekort niet nog groter te maken, aldus de Staat van de woningmarkt 2020 van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Kopen als starter met een modaal inkomen

Als je in deze tijd een huisbezichtiging hebt moet je vaak al snel nadenken of het huis je aanspreekt, of deze aan jouw wensen voldoet en of je een bod wil doen. In veel gevallen wordt een hoger bod gedaan dan de vraagprijs, en is het huis waar jij je zinnen op hebt gezet in een rap tempo aan je voorbij gegaan.

In de huidige markt is het voor starters, tweeverdieners en mensen met een modaal inkomen erg lastig om een hypotheek te krijgen. Er is daarnaast nog een ander probleem, en dat is het geringe huizenaanbod. De prijzen zijn momenteel erg hoog, dus het aanbod dat binnen jouw prijsklasse valt is klein. Maar geen paniek, het is zeker niet onmogelijk om een huis te kopen!

Op huizenjacht? WFO Netwerk Notarissen helpt graag!

Ben je op zoek naar een nieuwe koopwoning en kom je er niet helemaal uit hoe je dit het beste kunt aanpakken? WFO Netwerk Notarissen in Bovenkarspel of Enkhuizen beantwoordt al jouw vragen. Wij brengen graag de financiële mogelijkheden voor jou in kaart en maken jou wegwijs op weg naar je droomhuis! Neem gerust contact met ons op via 0228 51 24 44 of laat je gegevens achter in het contactformulier op de website.

Terug naar overzicht
Het kopen van een woning in deze moeilijke tijd

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: