Is jouw testament toe aan een update?

17 september 2020

Veranderingen in het leven horen erbij, daar ontkom je niet aan. Daar moet je ook rekening mee houden als je in het verleden een testament hebt laten opstellen. In de tijd tussen het opstellen en het nu kan het een en ander veranderd zijn, waardoor je niet meer optimaal profiteert van alle mogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Daarom doe je er goed aan om op zijn tijd het testament te herzien om te kijken of deze nog up-to-date is. Hier wil je waarschijnlijk liever niet teveel over nadenken, maar het is belangrijk dat het testament ook na langere tijd nog aansluit op jouw situatie en aan jouw wensen voldoet.

Testament herzien

Het is wettelijk niet verplicht om een testament te herzien. Er zit geen houdbaarheidsdatum aan verbonden en zal dus altijd geldig blijven. Maar door nieuwe wensen en behoeften kun je er wel goed aan doen om eens in de vijf jaar naar de inhoud te kijken. Werp een blik op het testament en kijk of alles nog klopt en kijk kritisch of het testament nog bij jouw situatie aansluit.

Wijziging testament via notaris

Heb je jouw testament grondig bekeken en wil je bepaalde punten wijzigen? Ga dan naar de notaris. Het testament is namelijk niet geldig zodra je zelf iets wijzigt. Kijk bij het wijzigen van een testament ook naar de kosten. Is wijzigen van het testament voordeliger, of kan je beter een nieuw testament opstellen? In vele gevallen is het opstellen van een nieuw testament namelijk goedkoper.

Bij de notaris wordt ook duidelijk of bepaalde wetgeving die op jouw testament van toepassing is, veranderd is. Wetten en regels zijn soms aan veel verandering onderhevig en in dat geval zijn de bepalingen uit het testament misschien niet meer actueel of niet meer bijpassend bij jouw situatie.

Wil je jouw testament herzien bij een notaris?

WFO Netwerk Notarissen, de notaris in Enkhuizen en Grootebroek, staat voor je klaar. Of je nu jouw testament wilt herzien of een andere vraag hebt, wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op via 0228 51 24 44 of mail naar info@wfonotarissen.nl. Liever een afspraak maken online? Dit kan door ons contactformulier op de website in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Terug naar overzicht
Is jouw testament toe aan een update?

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: