Laagste hypotheekrente in vijf jaar, maar voor hoe lang?

11 augustus 2017

Al vijf jaar zien we een gestage daling in de hypotheekrente. Deze daling lijkt nu enigszins te zijn gestopt. De hypotheekrente blijft namelijk sinds oktober vorig jaar al schommelen op een gemiddelde van 2,4% volgens De Nederlandsche Bank.

Of de hypotheekrente binnenkort weer zal oplopen weet natuurlijk niemand. Wel denken volgens De Nederlandsche Bank veel huizenkopers dat de hypotheekrentes binnenkort weer zullen gaan stijgen. Dit zie je terug in het aantal huizen dat nu aangekocht wordt. Maar ook zie je het terug in de rentevaste periode die huizenkopers kiezen. In de meeste gevallen, namelijk 75%, kiezen zij namelijk voor een rentevaste periode van meer dan vijf jaar. Deze keuze zorgt er ook mede voor dat het gemiddelde niet verder daalt.

Vorige maand liet De Hypotheekshop al weten dat de belangrijkste hypotheekrente, 10 jaar rentevast met Nationale Hypotheekgarantie, alweer boven de 2% is gestegen. Drie jaar geleden, in 2012, stond de gemiddelde hypotheekrente op 4,5%. Binnen Europa zijn er grote verschillen in hypotheekrente. Wist je namelijk dat in Finland de hypotheekrente momenteel 1,03% bedraagt? En in Ierland 3,22%?

Ben jij ook van plan om binnenkort een huis aan te kopen? Laat je dan goed voorlichten door onze notarissen om erachter te komen wat voor jou het voordeligste is.

Terug naar overzicht
Laagste hypotheekrente in vijf jaar, maar voor hoe lang?

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: