Ondernemer moet vóór de zomervakantie met zijn pensioen aan de slag.

10 april 2017

Er is een nieuwe wet waardoor ondernemers die pensioen opbouwen in hun bv vóór 1 juli a.s. in actie moeten komen. Er moet ook een keuze worden gemaakt over hoe nou verder met het pensioen omdat fiscaal gezien er binnenkort geen pensioen meer mag worden opgebouwd in de eigen bv. De regels zijn best ingewikkeld en er zijn deadlines die je niet mag missen. Daarom biedt een aantal kantoren die bij ons zijn aangesloten de Begeleiding Pensioenkeuze aan. Hier lees je wat dat inhoudt. 

Als je pensioen opbouwt in je bv dan liggen er afspraken daarover vast in een ‘pensioenbrief’ of ‘pensioenovereenkomst’. Dit document moet vóór 1 juli a.s. worden aangepast. Vervolgens moet je een keuze maken over het pensioen dat je in de bv hebt opgebouwd. Er zijn drie keuzes: bevriezen, omzetten en afkopen. Als je kiest voor omzetten en afkopen, moet je dit op tijd met een formulier melden aan de Belastingdienst. In sommige gevallen moet een (ex-)partner het formulier van de Belastingdienst ook ondertekenen. Er kunnen ook gevolgen zijn voor je huwelijkse voorwaarden of testament. 

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je ook nog andere business aan je hoofd hebt, hebben wij de Begeleiding Pensioenkeuze ontwikkeld. Een aantal van de bij ons aangesloten kantoren zijn dieper in de materie gedoken en bieden de Begeleiding Pensioenkeuze aan. Deze Netwerkkantoren helpen ondernemers stap-voor-stap het hele keuzetraject te doorlopen. Ze zorgen ervoor dat de ondernemers geen deadlines missen. En voor het rekenwerk schakelen ze de fiscaal adviseur/pensioenspecialist of accountant van de ondernemer in. We hebben ook een stappenplan voor de ondernemer gemaakt zodat deze alle stappen kan volgen.   

Interesse in de Begeleiding Pensioenkeuze? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Bron: Netwerk Notarissen

Terug naar overzicht
Ondernemer moet vóór de zomervakantie met zijn pensioen aan de slag.

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: