Opnieuw samenwonen of trouwen na een scheiding

03 februari 2020

Een scheiding is vaak een lang, emotioneel en slepend proces. Als je daarna het geluk weer vindt met een nieuwe partner, dan ben je blij dat de scheiding ver achter je ligt en dat je niets meer met jouw ex-partner te maken hebt. Maar is dat wel echt zo? Voordat je plannen maakt met jouw nieuwe partner, is het goed om te kijken of alle zaken echt afgewikkeld zijn. De notaris helpt je hier graag bij.

Jouw financiële situatie na een scheiding

Na een scheiding, maar ook bijvoorbeeld na het overlijden van een partner, moet er veel geregeld worden. Het komt vaak voor dat op een later moment ineens blijkt dat de ex-partner nog ergens opduikt, bijvoorbeeld als begunstigde op een levensverzekeringspolis. Heb je ook kinderen uit een eerdere relatie? Dan wil je vaak ook voorkomen dat jouw ex-partner via hen aanspraak maakt op jouw nalatenschap. Kortom, als je met een nieuwe partner verder wilt, bekijk dan goed of alle zaken met de ex-partner tot in de detail zijn afgehandeld.

Met een schone lei een nieuwe relatie in

Of alle zaken met jouw ex-partner goed zijn afgewikkeld, kan jouw notaris voor je nagaan. Als er nog dingen geregeld moeten worden, maakt de notaris duidelijk wat je moet doen. Je kunt daarna met een schone lei verder. Een nieuwe relatie waarin je samenwoon- of zelfs trouwplannen hebt, levert een nieuwe financiële situatie op voor jullie beiden. Als je allebei zeker weet dat de ballast uit het verleden is afgehandeld, kun je samen in gesprek over jullie nieuwe situatie. Samenwonen of trouwen heeft namelijk invloed op zaken als de AOW, alimentatie en nalatenschap. Ook bij het opstellen van een samenlevingsovereenkomst of huwelijkse voorwaarden kun je terecht bij de notaris. Maak goede afspraken met elkaar, zodat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Vragen over opnieuw samenwonen of trouwen na een scheiding?

Neem dan contact op met WFO Netwerk Notarissen. Je vindt ons in Enkhuizen of Grootebroek en je kunt een afspraak maken daar waar het jou uitkomt. Wil je eerst wat meer informatie? Bel ons dan even op: 0228 – 51 24 44

Terug naar overzicht
Opnieuw samenwonen of trouwen na een scheiding

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: