Wanneer heb ik een notaris nodig?

29 maart 2018

Op de meest belangrijke momenten van je leven kom je al snel in contact met de notaris. Een testament, hypotheekakte, huwelijkse voorwaarden? Allemaal situaties waarbij je officieel iets wilt vastleggen. Notarissen maken documenten en akten maar kunnen ook bemiddelen of juridisch advies geven. Maar waar heb je nog meer een notaris voor nodig?

Familiezaken regelen bij de notaris

Samenwonen, testament of trouwen? Dan moet je langs bij de notaris. Bij het samenwonen is een samenlevingscontract en testament erg belangrijk om onverwachte situaties te ondervangen. Wordt je relatie serieuzer? Dan komt er ook een huwelijk aan waarbij huwelijkse voorwaarden moeten worden opgemaakt. Ook naast het samenwonen is een testament belangrijk om je zaakjes goed geregeld te hebben na jouw overlijden.

Bedrijf oprichten? Naar de notaris!

Bij het starten van een bedrijf zoals een besloten vennootschap, stichting of vereniging is het aan te raden om hiervoor een notaris te raadplegen. De notaris kan adviseren over de vorm van jouw nieuwe bedrijf. Daarnaast kun je bij de notaris ook afspraken laten vastleggen die ervoor zorgen dat jouw partner beschermd wordt tegen risico’s zoals overlijden, faillissement of ziekte.

Hulp van notaris bij het kopen van onroerend goed

Wil je een huis kopen? Dan moet een bezoek worden gebracht aan de notaris. De hypotheekakte en leveringsakte moeten namelijk worden opgemaakt door de notaris.

Laat de belangrijke momenten in jouw leven regelen door WFO Notarissen!

We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt. Bij WFO werken uitsluitend Netwerknotarissen. Zij staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen.  

 

Terug naar overzicht
Wanneer heb ik een notaris nodig?

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: