Trouwen & je vermogen

Wanneer je gaat trouwen, heeft dit gevolgen voor het vermogen van jou en je partner. Onder vermogen verstaan we alle bezittingen, zoals een huis en je spaargeld, en alle schulden, zoals een hypotheek of andere lening. Als je besluit om te trouwen in gemeenschap van goederen, worden allebei de vermogens samen één vermogen. Kies je er uiteindelijk voor om te gaan scheiden? Dan krijgt ieder de helft van het vermogen, dus ook in het vermogen dat je voor het huwelijk ieder apart van elkaar had opgebouwd. Kies je ervoor om te trouwen onder huwelijkse voorwaarden, dan kun je zelf bepalen of en welk vermogen je deelt tijdens een echtscheiding.

Heb je een erfenis of schenking gekregen? Dan kan het zo zijn dat je deze niet hoeft te delen tijdens een echtscheiding. Je leest er hier meer over.

Als je gaat scheiden, moet je bij gemeenschap van goederen er samen uitkomen wie welke bezittingen krijgt. Dat de een iets vóór het huwelijk van zijn/haar eigen geld heeft gekocht, wilt niet automatisch zeggen dat je het na de echtscheiding terug krijgt. Bij gemeenschap van goederen hebben beide partners er namelijk evenveel recht op. Bij huwelijkse voorwaarden ligt dit vaak anders; daar zijn vaak duidelijkere afspraken gemaakt over wie welke bezittingen krijgt bij een echtscheiding.

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: