Is sponsoring van een goed doel aftrekbaar?

11 september 2017

Tegenwoordig komen er weer regelmatig collectanten aan de deur voor het goede doel. Een fantastisch initiatief waar je waarschijnlijk aan wilt bijdragen. Maar wist je dat sponsoring van een goed doel aftrekbaar is? Benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

Wanneer je een financieel doel wilt sponsoren én daarbij wilt profiteren van belastingvoordeel moet je denken aan een schenking. Die schenking mag je aftrekken van je inkomen in je belastingaangifte. Wat ervoor zorgt dat je minder inkomstenbelasting hoeft te betalen omdat je inkomen lager uitvalt.

Bij een regelmatige sponsoring aan een goed doel, denk aan bijvoorbeeld vijf jaar, moet je wel strikt de regels van de Belastingdienst volgen. Het goede doel moet door de Belastingdienst erkend zijn. En daarnaast moet je door middel van een formulier van de Belastingdienst of akte bij de notaris de schenking vastleggen.  

Wil je daarentegen eenmalig een goed doel sponsoren? Dan kun je daarmee ook al profiteren van belastingvoordeel doordat het aftrekbaar is. Ook hier moet je je aan bepaalde regels van de Belastingdienst houden. Je moet je dan bijvoorbeeld houden aan een minimaal bedrag en je hebt tot een bepaald bedrag aftrek.

Terug naar overzicht
Is sponsoring van een goed doel aftrekbaar?

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Mijn kind erkennen en gezag aanvragen in 2023

Nieuwsbrief ontvangen?

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: