Scheiding op latere leeftijd

19 mei 2021

Wie aan een scheiding denkt, denkt niet direct aan senioren. Ook op latere leeftijd komt een scheiding steeds meer voor. Emoties komen hier veelal bij kijken, en het heeft veel tijd nodig om het een plekje te geven. Een scheiding gaat meestal gepaard met een lange tijd van verdriet, ruzie en onbegrip. Veel mensen denken in deze periode ook dat het misschien nog goed komt en houden hoop op die ene oplossing die elkaar weer bij elkaar brengt. Meestal is de eindbeslissing om samen niet meer verder te gaan.

Gezamenlijke scheiding of mediation

Zit je midden in een scheiding dan wil je helemaal niet nadenken over alle gevolgen die hierbij komen kijken. Het is belangrijk om in deze eerste fase te beslissen of de belangen gezamenlijk worden besproken, ieder zich richt op zijn eigen belangen of dat deze weg via een scheidingsbemiddelaar – mediator – loopt. De bemiddelaar/mediator zorgt ervoor dat de belangen van ieder behartigd worden.

Naar de notaris bij een scheiding

De notaris is onafhankelijk en behartigd de belangen van alle partijen. Een notaris-scheidingsbemiddelaar heeft veel kennis van het fiscale recht, erfrecht en het relatievermogenrecht. Op allerlei vlakken weet een notaris hoe de scheiding op de juiste wijze alle belangen behartigd. Daarbij is een notaris een vertrouwenspersoon en heeft kennis van belangrijke zaken als de alimentatie, het ouderschapsplan en pensioenen.

Meer informatie over een scheiding en wat hier allemaal bij komt kijken zie je hier.

Scheiding regelen via de notaris

De notarissen van WFO-notarissen hebben veel kennis in huis om jullie op de juiste wijze te begeleiden in het scheidingsproces. Heb je hulp nodig? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag in dit proces. Neem gerust contact met ons op via 0228 512444 of vul het contactformulier op de website in.

Terug naar overzicht
Scheiding op latere leeftijd

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: