& Relatie

Wanneer je ondernemer bent, wil je je partner graag zo goed mogelijk beschermen tegen de risico’s van je bedrijf. Veel ondernemers maken daarom de keuze om huwelijkse voorwaarden op te stellen of een samenlevingscontract aan te gaan.

Wanneer je huwelijkse voorwaarden opstelt, kun je de vermogen van getrouwde partners strikt gescheiden houden. Daardoor kunnen eventuele schuldeisers niet aankloppen bij het vermogen van je partner. Dit is wel zo veilig. Een andere reden om voor huwelijkse voorwaarden te kiezen, is om te voorkomen dat bij eventuele scheiding het bedrijf verdeeld moet worden over beide partners.

Toch wordt er door ondernemers soms ook bewust gekozen om te trouwen en gemeenschap van goederen. Dit heeft vaak als reden dat het bedrijf weinig zakelijke risico’s met zich meebrengt en dat het juist de bedoeling is tijdens een scheiding dat het bedrijf tussen beide partners wordt opgedeeld. Bijvoorbeeld omdat zij het bedrijf samen hebben opgebouwd en hier allebei even hard aan gewerkt hebben.

Wanneer je ondernemer bent en samenwoont met je partner, maar geen samenlevingscontract hebt, is het interessant om dit wel op te stellen. Hierdoor voorkom je eventuele problemen met schuldeisers. In een samenlevingscontract is het van belang om op te stellen welke spullen gezamenlijke zijn en welke persoonlijke eigendom zijn.

Of je nu kiest voor een samenlevingscontract of voor huwelijkse voorwaarden, beide keuzes zijn lastig op te stellen. Maar daarentegen erg belangrijk om te hebben! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je bedrijf. Bij WFO Netwerk Notarissen kunnen wij jullie helpen met de verschillende keuzes. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op.

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: