Samenleven & erfenis

Wanneer je getrouwd bent, erf je automatisch van elkaar. Wanneer je dit niet hebt, is het van belang om een testament of samenlevingscontract op gesteld te hebben.

Bijvoorbeeld: je woont samen in het huis van je partner. Je partner komt te overlijden en jij bent geen mede-eigenaar van de woning. Dan kan je zomaar op straat gezet worden door de ouders van je partner of andere erfgenamen. Het recht om in de woning te blijven wonen na scheiding of overlijden is beperkt. Het maakt geen verschil hoe lang je in de woning woont. Dit soort situaties kun je makkelijk voorkomen door een testament of samenlevingscontract op te stellen.

Niet alleen op straat gezet worden is een reden voor een samenlevingscontract of testament. Ook kun je behoorlijk veel erfbelasting besparen bij overlijden. Door een samenlevingscontract op te laten stellen, heeft de achterblijvende partner recht op vrijstelling van erfbelasting. Deze vrijstelling loopt op tot ruim € 630.000,-. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten jullie wel minimaal een half jaar samenwonen en bij de gemeente op hetzelfde adres ingeschreven staan.

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: