Samenleven & kinderen

Wanneer je samenleeft en -woont is het realistisch dat er later ook kinderen komen. Je kunt in een samenlevingscontract bijvoorbeeld regels vaststellen voor wanneer één van de twee minder gaat werken, wanneer er kinderen komen. Dit kun je compenseren door een inkomens- en/of alimentatieregeling vast te leggen.

Naast inkomens- en alimentatieregeling is het ook belangrijk om andere zaken te regelen. Je partner is bij jouw overlijden zonder samenlevingscontract niet beschermd tegen aanspraken van je kinderen op de erfenis. Je kunt daarom bij het opstellen van een samenlevingscontract laten vastleggen dat je partner de gezamenlijke bezittingen erft na het overlijden.

Naast een samenlevingscontract is het eigenlijk ook van belang om een testament op te laten stellen. Bijvoorbeeld wanneer je ervoor wilt zorgen dat de kinderen na jullie overlijden de bezittingen erven. In datzelfde testament kun je laten opnemen wie de zorg en opvoeding van jullie kinderen op zich neemt wanneer jullie er niet meer zijn. Let op! Wanneer er sprake is van stiefkinderen, is het hebben van een goed testament en een samenlevingscontract extra belangrijk.

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: