Wonen & relatie

Wanneer je een woning koopt en je gaat er samen met je partner in wonen, is de vraag: Wordt je alleen of samen eigenaar van het huis? Het antwoord van deze vraag hangt af van het samenlevingscontract of de huwelijkse voorwaarden. Wanneer je samen eigenaar van de woning wordt, dan deel je ook samen de waardeontwikkeling van de woning. Meestal is in het samenlevingscontract of de huwelijkse voorwaarden opgenomen dat de hypotheekrente naar evenredigheid van het inkomen moet worden betaald. De aflossing van de hypotheek is vaak een investering in de woning en daarom betaal je in verhouding waarin je eigenaar bent.

Besluiten jullie dat één van jullie spaargeld in de woning stopt? Dan is het verstandig om dit bij de notaris vast te laten leggen. Mocht er een scheiding komen, dan is het duidelijk om welk bedrag het gaat en onder welke condities het moet worden terugbetaald.

Wanneer je in gemeenschap van goederen bent getrouwd, is alles 50/50. Het maakt dan niet uit in welke verhouding je de woning hebt aangekocht en wie daar de kosten van heeft betaald. Dit kan wel anders zijn wanneer één van de twee een erfenis in de woning stopt.

Stel hier uw vraag of stuur een mail naar info@wfonotarissen.nl

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in voor het maken van een afspraak. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie Grootebroek

Burgemeester Schrijnderlaan 2
1613 JW Grootebroek 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Grootebroek

Locatie Enkhuizen

Zuiderkerkplein 9
1601 HK Enkhuizen 0228 51 24 44 info@wfonotarissen.nl
Locatie Enkhuizen

Volg ons: